Barraques de pedra seca. Principis de restauració
567
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-567,bridge-core-1.0.2,translatepress-ca,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-26.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

Barraques de pedra seca. Principis de restauració

Barraques de pedra seca. Principis de restauració.

Jornada tècnica en el marc del programa PATT

El passat dissabte 1 de desembre de 2018, COL·LABORAxPAISATGE va organitzar, en el marc del programa PATT (Pla anual de transferència tecnològica) del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, la jornada tècnica de formació “Barraques de pedra seca. Principis de restauració”.

 

En aquesta jornada, impartida per Jenar Fèlix (Brau Edicions), Modest Soy i Xavier Laporta (Associació Prat Comú), es van donar a conèixer i treballar des de la teoria i la pràctica les tècniques de reparació de barraques pedra seca, un patrimoni tristament degradat i amenaçat a causa de l’abandó del seu ús. La formació es va centrar en la detecció d’àrees amenaçades i reconstrucció de murs de càrrega i muntants, i es va portar a la pràctica amb la restauració de la barraca LLE-32 de la Garriga d’Empordà, una barraca restaurada l’any 2012 en el marc de les Jornades de recuperació del patrimoni, organitzades per l’Associació per a la defensa i protecció de la Garriga d’Empordà i amb la col·laboració de l’associació Via Pirena, que s’havia esllevissat parcialment.

 

Les construccions de pedra seca són l’element vertebrador del paisatge de La Garriga d’Empordà, un paisatge excepcional, amb característiques úniques i un alt valor etnològic i constructiu. Des de l’any 2016, COL·LABORAxPAISATGE treballa per la posada en valor d’aquest patrimoni  i del seu paisatge com a mitjà per a fomentar el desenvolupament rural amb la col·laboració dels ciutadans i la societat civil.

Date
Category
Accions, Formació, Locals, Restauració