Tècnica de construcció de murs en pedra seca: Regles professionals
1117
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1117,bridge-core-1.0.2,cookies-not-set,translatepress-ca,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-22.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
 

Tècnica de construcció de murs en pedra seca: Regles professionals

Tècnica de construcció de murs en pedra seca: Regles professionals

Publicació en paper: traducció al català

En el marc de COL·LABORAxPAISATGE i amb la col·laboració de Brau Edicions, ADRINOC ha impulsat la traducció al català del llibre Technique de construction des murs en pierre sèche. Règles professionnelles, publicat l’any 2017 per l’associació Artisans Bâtisseurs en Pierres Sèches (ABPS) i l’École Nationale des Travaux Publics de l’État (ENTPE).

Una de les conclusions extretes de les jornades transfrontereres La pedra seca com a motor de desenvolupament econòmic i social (Figueres, setembre de 2018) va ser la necessitat de desenvolupar un corpus teòric i normatiu a l’entorn de la construcció en pedra seca que la reguli i li atorgui validesa tècnica.

En aquesta línea de treball, la publicació Tècnica de construcció de murs en pedra seca. Regles professionals respon a un buit de contingut existent a casa nostra, treballat de manera rigorosa i validada, i constitueix el llibre de capçalera de les dues formacions reglades de construcció en pedra seca que s’imparteixen a l’Estat francès.

El sistema desenvolupat per l’escola francesa és una de les diverses fórmules utilitzades per a la construcció en pedra seca arreu dels territoris que utilitzen aquesta tècnica. Cadascun d’ells té un sistema constructiu nascut de la pràctica, amb unes característiques i especificitats pròpies; la singularitat del sistema francès rau en què ha estat capaç de normativitzar-lo i dotar-lo d’una certificació tècnica.

Category
Accions, Generals, Publicacions