Cicle de jornades formatives sobre la pedra seca
505
post-template-default,single,single-post,postid-505,single-format-standard,bridge-core-1.0.2,translatepress-ca,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-26.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

Cicle de jornades formatives sobre la pedra seca

Cicle de jornades formatives sobre la pedra seca

Aquestes jornades finalitzaran amb un viatge d’estudi a al Parc Natural del Pirineu Català els dies 20 i 21 d’octubre durant el qual es visitaran diferents iniciatives de posada en valor de la pedra seca.

Dins les accions del projecte COL·LABORAxPAISATGE que impulsa ADRINOC amb el suport i assessorament de l’Observatori del Paisatge, aquest mes d’octubre, s’està duent a terme un cicle de jornades formatives sobre les construccions de pedra seca. Amb la finalitat de potenciar aquest patrimoni com un valor afegit per al territori, la formació incideix en els mecanismes, mètodes de gestió i protecció d’aquests elements a través de propostes d’ús des de les vessants lúdiques, turístiques i educatives.

En total, es realitzaran 5 jornades formatives en diferents punts del territori català. La primera, va tenir lloc el passat dilluns 10 d’octubre, es va desenvolupar a les dependències de la Biblioteca municipal de Roquetes, al Baix Ebre i va comptar amb la participació d’una quinzena de persones. El dijous 13 d’octubre, al Centre d’Interpretació de la Pedra Seca de Torrebesses, al Segrià, va tenir lloc la segona jornada i avui divendres 14 d’octubre, a l’Ajuntament de La Fatarella, a la Terra Alta, s’està portant a terme una altra de les jornades previstes. Les següents jornades es realitzaran el proper dimarts 18 d’octubre,  a El Pla de Santa Maria, a l’Alt Camp, i el dimecres 19 d’octubre, al Trull del fuster de Vilanant, a l’Alt Empordà, amb la qual es tancarà el cicle de jornades formatives. En aquesta última, a més de les diferents ponències, al llarg del dia, els assistents podran visitar l’exposició itinerant “La Garriga, paisatge de pedra, paisatge viu”. La Garriga és un paratge típicament mediterrani amb un excepcional patrimoni d’arquitectura de pedra seca que inclou feixes, parets, recs i barraques.

Dates i programa de cadascuna de les jornades:

  • Dilluns 10 d’octubre, Roquetes (Baix Ebre). PROGRAMA
  • Dijous 13 d’octubre, Torrebesses (Segrià). PROGRAMA
  • Divendres 14 d’octubre, La Fatarella (Terra Alta). PROGRAMA
  • Dimarts 18 d’octubre, El Pla de Santa Maria (Alt Camp). PROGRAMA
  • Dimecres 19 d’octubre, Vilanant (Alt Empordà). PROGRAMA

Com tancament del cicle formatiu, des d’ADRINOC s’ha programat un viatge d’estudi al Parc Natural del Pirineu Català que tindrà lloc els dies 20 i 21 d’octubre i que permetrà als participants visitar diferents iniciatives de posada en valor de la pedra seca a la vegada que conèixer nous usos i noves aplicacions de la tècnica constructiva de la pedra.

Aquí podeu descarregar el programa del viatge d’estudi.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.