Formació: Reconstrucció de Murs de Pedra Seca
1752
page-template-default,page,page-id-1752,bridge-core-1.0.2,translatepress-ca,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-26.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

Formació: Reconstrucció de Murs de Pedra Seca

Formació: Reconstrucció de Murs de Pedra Seca

Organitza: Ànima de Natura

Santa Maria de Cornet (Barcelona)

NOVA DATA: 10 d’abril de 2021

De 9:00 a 19:00h

Activitat de pagament

Inscripció obligatòria

Places molt limitades

Ubicació de l’activitat

Des d’Ànima de Natura volem millorar l’entorn on vivim i que ens envolta. Les parets de pedra seca són una construcció històrica que cal preservar i que les pluges a poc a poc van erosionant, i la seva tècnica constructiva recentment ha estat considerada Patrimoni Cultura Immaterial de la Humanitat per la Unesco. Per aquest motiu, anem realitzant formacions de reconstrucció de marges caiguts de la mà de l’expert Roger Solé, aprenent pas a pas i in situ com ho feien els nostres avantpassats.

 

Contingut teòric – pràctic:
Sanejament total del portell afectat | Dimensionament del mur i col·locació dels nous fonaments | Construcció utilitzant les bones pràctiques de la part central del mur de pedra seca | Coronació i sanejament final de l’àrea.

 

Formador: Roger Solé.

 

Observacions: La formació inclou introducció teòrica a l’interior i pràctica a l’exterior. L’organització es reserva el dret de posposar l’activitat en cas de pluja o canvis logístics que impedeixin la bona realització del curs. En cas de ser un grup major de 6 persones, es realitzaran dos subgrups de 6, mantenint les distàncies físiques i garantint la normativa covid19 vigent. Tot i que la data inicialment prevista per a la realització del taller era el dissabte 21 de novembre, s’ha posposat fins el 10 d’abril de 2021 a causa de les restriccions Covid vigents.