La pedra seca al Bages. Iniciatives per valoritzar aquest patrimoni
1987
page-template-default,page,page-id-1987,bridge-core-1.0.2,cookies-not-set,translatepress-ca,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-24.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive
 

La pedra seca al Bages. Iniciatives per valoritzar aquest patrimoni

Jornada en línia: La pedra seca al Bages. Iniciatives per valoritzar aquest patrimoni

Organitza: Escola Agrària de Manresa

Bages (Barcelona)

Dimecres 25 de novembre de 2020
De les 15:50 a les 18:00h

Activitat gratuïta

Inscripció obligatòria

Ubicació de l’activitat

La jornada vol posar en valor les construccions de pedra seca de la Catalunya central i les iniciatives del que treballen amb aquest objectiu. Al Bages trobem una gran quantitat de construccions bastides amb pedra que donen resposta a múltiples necessitats existents a l’època en què es van construir. Es tracta d’una arquitectura sempre integrada en l’entorn, i que s’ha practicat amb tanta profusió que ha contribuït decisivament a la configuració del seu paisatge.
Per aquest motiu volem difondre i posar en valor les construcions i activitats relacionades del nostre territori.

 

PROGRAMA
15:50h Benvinguda i accés a la plataforma | Sra. Glòria Colom, de l’Escola Agrària de Manresa

16:00h Col·labora x Paisatge: un projecte transversal | Sra. Maite Oliva, coordinadora del projecte Col·labora x Paisatge.

16:20h Iniciatives d’entitats i ens locals:
– El Parc del Secà. Ricard Jorba, Consorci per a la Gestió de residus del Bages.
– Premis Viu la Pedra Seca, presentació dels premiats en l’edició 2020. Josep Soler, expert en pedra seca i membre del jurat. Consell Regulador del Bages.
– Impacte i valor social de la pedra seca al Projecte Activa’t. Pau Collado, Caritas Arxiprestal de Manresa.

17:00h Iniciatives d’empreses i iniciatives:
– El valor de la pedra seca en els projectes turístics. David Esteller, Tourislab.
– Enoturisme: les tines a peu de vinya. Ricard Vilalta, Bagesterradevins.
– Itinerari de la Solana dels Comtals. Josep Maria Noguera, Josep Lluis Victori i Isaac Casanellas, Condals Group.
– El forn de la Calç. Roser Oduber, CACIS Calders.

Escola Agrària de Manresa

Av Universitària, 4-6 (edifici FUB)
Manresa (Barcelona)