Les construccions de pedra seca, més vives que mai!
495
post-template-default,single,single-post,postid-495,single-format-standard,bridge-core-1.0.2,translatepress-ca,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-26.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

Les construccions de pedra seca, més vives que mai!

Les construccions de pedra seca, més vives que mai!

L’Associació per la Pedra Seca i l’Arquitectura Tradicional dels Països Catalans, APSAT, ha publicat el seu butlletí anual on fa balanç de les actuacions i iniciatives realitzades al llarg del 2016 en benefici de la preservació i conservació de les construccions de pedra seca. Precisament, en aquest sentit, es destina una pàgina de la publicació a donar a conèixer el projecte “Col·laboraxpaisatge” que impulsa ADRINOC conjuntament amb l’Observatori del Paisatge de Catalunya amb la finalitat de posar en valor aquest patrimoni. També es fa ressò dels 5 anys de funcionament de la Wikipedra amb l’inventari de més de 13.500 barraques de pedra seca.

L’APSAT aplega a més d’una vintena d’entitats, associacions i col·lectius de caire molt divers amb la premissa de difondre, coordinar, intercanviar i vetllar pel patrimoni cultural de la pedra seca català. En aquest sentit, el butlletí recull totes les accions, més d’una cinquantena, que s’han realitzat arreu del territori a través de tallers, concursos de fotografia, reconstruccions de murs, rehabilitacions de camins, recuperacions de barraques, etc.

“Encetem l’any amb bones sensacions. És molt enriquidor compartir experiències i veure que la pedra seca mai havia gaudit de la vitalitat i de la difusió que se’n fa a casa nostre”. D’aquesta manera, comença l’editorial del butlletí que continua amb l’anunci de la IX Trobada d’Estudis per a la Preservació del Patrimoni de la Pedra Seca, a les Vall del Montcau (Bages), del 20 al 22 d’octubre.

Podeu consultar el butlletí nº 12, Pedra a Pedra, de l’APSAT a http://www.coordinadorapedraseca.org/images/butlleti12.pdf

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.