Renau i Vilabella col·laboren pel paisatge amb dues jornades pràctiques de pedra seca
2608
post-template-default,single,single-post,postid-2608,single-format-standard,bridge-core-1.0.2,translatepress-ca,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-26.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

Renau i Vilabella col·laboren pel paisatge amb dues jornades pràctiques de pedra seca

Renau i Vilabella col·laboren pel paisatge amb dues jornades pràctiques de pedra seca

Els propers 6 i 19 de juny, a les localitats de Vilabella i Renau respectivament, i gràcies al projecte COL·LABORAxPAISATGE, tota persona de les comarques de l’Alt Camp i del Tarragonès interessada en conèixer com es treballa amb la pedra per efectuar elements d’arquitectura popular, hi té una cita. Aquestes dos jornades, juntament amb d’altres tres que es faran a Passanant i Belltall (Conca de Barberà), Vilaplana (Baix Camp) i Gratallops (Priorat), configuren les activitats que el Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp activa per difondre aquesta tècnica patrimonial a fi d’involucrar la ciutadania en el reconeixement i valoritzacióó d’aquesta riquesa del Camp de Tarragona.

Aquestes jornades estaran dinamitzades per Marges Priorat, empresa especialitzada en la recuperació de marges de pedra seca mitjançat cursos, jornades i activitats orientades a construccions de benefici social. Concretament, l’activitat a Vilabella consistirà en la recuperació d’un marge de pedra seca que conté una riba per on transita la carretera d’accés a la localitat des de Renau, amb la qual cosa es consolida un element que pot entorpir el transit si no es fa cert manteniment. Per la seva banda, l’acció a Renau es centrarà en construir un element singular en un espai de benvinguda a la localitat.

Per realitzar inscripció a l’activitat, cal contactar amb Marges Priorat: hola@margespriorat.com / 626 555 137

Ambdues jornades estaran dedicades a impulsar el coneixement de la tècnica de la pedra seca en construccions d’aquests municipis del Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp.

El projecte COL·LABORAxPAISATGE porta ja cinc anys desenvolupant-se a les comarques del Camp de Tarragona, amb activitats diverses i especialment orientades a sensibilitzar la població local envers aquest patrimoni. També, la vinculació amb la Universitat Rovira i Virgili ha donat importants fruits, com la digitalització de diferents pous de gel de les quatre comarques que integren majoritàriament el Grup d’Acció Local. També cal destacar, entre d’altres, la tasca de divulgació de l’App de la Pedra Seca, una aplicació mòbil sincronitzada amb la Wikipedra i que permet introduir i consultar les 5 tipologies de construccions amb les que s’han estandaritzat.

Finalment, ara mateix, a més de les jornades que s’efectuaran, també s’està divulgant el manual sobre la Tècnica de construcció de murs de pedra seca, apropant-lo a biblioteques, centres d’estudi i a agents que intervenen directament en aquest patrimoni.

El projecte COL·LABORAxPAISATGE és una iniciativa coordinada per l’Associació per al Desenvolupament Rural Integral de la zona Nord Oriental de Catalunya, amb la col·laboració del nostre grup d’acció local, i finançada pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació en el marc dels ajuts de cooperació catalana entre Grups d’Acció Local, i confinançada pel Fons Europeu Agrari de Desenvolupament Rural.

Més informació: abitria@leaderdelcamp.cat

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.