Taller de Pedra Seca (8a edició)
1482
page-template-default,page,page-id-1482,bridge-core-1.0.2,translatepress-ca,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-26.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

Taller de Pedra Seca (8a edició)

Taller de Pedra Seca (8a edició)

Organitza: Orígens, Escola Taller de Bioconstrucció

Les Planes d’Hostoles i la Vall d’en Bas (Garrotxa)

27, 28 i 29 de novembre de 2020

Divendres a la tarda, dissabte i diumenge tot el dia (20h)

Activitat de pagament

Requereix inscripció

Places limitades

Ubicació de l’activitat

El taller té per objectius posar en pràctica les tècniques més habituals de construcció amb pedra seca mitjançant la construcció o reconstrucció d’una petita obra, analitzar diverses construccions sobre el terreny (murs, cabanes, forns de calç), des de la vessant constructiva, cultural i de relació amb l’entorn, i donar a conèixer les iniciatives que s’estan impulsant en la recuperació i difusió del coneixement per part d’entitats del nostre territori.

Pràctica: Construcció d’elements amb pedra seca. Replantejament, estudi de gruixos, criteris per pujar i coronar murs. Detalls constructius. Metodologies correctes de treball. Coneixement de les eines de marger. Llei de la trava. Coronaments i elements singulars.
Teoria: Anàlisi de diferents elements constructius (marges, feixes, partions, cabanes, pous de glaç i forns de calç). Principis mecànics i arquitectònics. Història de la pedra seca a Catalunya i arreu del món. Tècnica margera i altres tècniques constructives. Conceptes bàsics de l’arrencada. Tècniques de reconstrucció i consolidació de murs. Principis de geologia: tipus de pedres.

Orígens, Escola Taller de Bioconstrucció

C/ de la Roureda, 5-7

Les Planes d’Hostoles (Girona)

615 96 83 16

info@escolaorigens.com