“Tot un món de pedra seca” s’instal·la a l’Observatori del Paisatge de Catalunya
2580
post-template-default,single,single-post,postid-2580,single-format-standard,bridge-core-1.0.2,translatepress-ca,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-26.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

“Tot un món de pedra seca” s’instal·la a l’Observatori del Paisatge de Catalunya

Tot un món de pedra seca, exposició temoral a l'Observatori del Paisatge de Catalunya

“Tot un món de pedra seca” s’instal·la a l’Observatori del Paisatge de Catalunya

L’Observatori del Paisatge de Catalunya acull, fins el proper 2 de maig de 2021, Tot un món de pedra seca a la seva seu, situada a l’edifici de l’Hospici (Olot). Es podrà visitar, de dilluns a divendres, de 9:00h a 15:00h, i dilluns i dimecres també fins a les 18:00h de la tarda.

Gràcies a un acord entre COL·LABORAxPAISATGE i l’Observatori del Paisatge, les escoles i instituts de La Garrotxa podran realitzar gratuïtament la visita i una activitat didàctica impartida per TOSCA, que s’ofereix a través del Catàleg de Recursos Educatius de l’Ajuntament d’Olot. Per realitzar-la, cal formalitzar la inscripció de grups a l’Observatori, trucant al 972 27 35 64.

Tot un món de pedra seca és un recurs per al coneixement del patrimoni, l’ofici i la tècnica de la pedra seca per a escoles, instituts i espais expositius. Consta de vint-i-cinc panells que expliquen les principals tipologies constructives de pedra seca a casa nostra, les principals tècniques, materials i eines de treball així com altres elements essencials per comprendre aquest patrimoni i la seva importància com a element vertebrador del nostre territori.

Els panells configuren una exposició especialment dissenyada per a alumnes de cicle superior de primària i de primer cicle de secundària, però també per al públic adult, i s’acompanyen d’informacions complementàries i propostes de sortida per a la descoberta de la pedra seca al territori, que es poden consultar també a la web www.totunmondepedraseca.cat.

Tot un món de pedra seca complementa l’exposició itinerant Tota pedra fa paret, produïda per la Generalitat de Catalunya i l’Associació per la Pedra Seca i l’Arquitectura Tradicional, i que es pot visitar gratuïtament a la Sala 15 del Museu de la Garrotxa fins el mateix 2 de maig.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.