Xerrada online: La restauració del patrimoni de la pedra seca
2180
page-template-default,page,page-id-2180,bridge-core-1.0.2,translatepress-ca,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-26.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

Xerrada online: La restauració del patrimoni de la pedra seca

Xerrada online: Camins, pous, aljubs, forns, tines… La restauració del patrimoni de la pedra seca

Organitza: Naturalea

Castellar del Vallès (Barcelona)

Dijous 26 de novembre de 2020

De 18:00 a 19:30h

Activitat gratuïta

Inscripció obligatòria

Xerrada online mitjançant Zoom

Ubicació de l’activitat

Els marges, empedrats i esglaons de pedra seca són habituals en la xarxa de camins a Catalunya. Molts d’ells fa 100 anys formaven part de les xarxa bàsica de comunicació. Aquests camins tenen un gran valor patrimonial pel que n’hem de garantir la seva conservació. Són, a més, una meravella més de la pedra en sec. En Xavier Campillo i Besses ens farà una exposició sobre la conservació dels camins en altres temps.

 

L’origen de l’economia circular a Catalunya es va iniciar ja fa moltes dècades i va de la mà de la pedra seca en nombroses petites industries ubicades en el territori. Des de Naturalea, hem tingut l’oportunitat de restaurar i posar en valor molts forns de pega, forns de rajola, pous de glaç, pous de neu, aljubs, tines, barraques de vinya… Albert Sorolla ens parlarà de molts d’aquests exemples d’infraestructures de pedra en sec restaurades en els darrers 25 anys.

 

Per inscriure’s a la xerrada cal omplir aquest formulari.

Naturalea

Carrer de la Terra Alta, 51

Castellar del Vallès (Barcelona)

627 447 646 · 937 301 632

info@naturalea.eu

www.naturalea.eu