Jornades transfrontereres de la pedra seca

La pedra seca com a motor de desenvolupament econòmic i social

Jornades transfrontereres de la pedra seca (Figueres, 28 i 29 de setembre de 2018)

En el marc del projecte COL·LABORAxPAISATGE, i amb la voluntat de seguir impulsant el desenvolupament rural a través del paisatge i la col·laboració ciutadana, ADRINOC organitza el setembre de 2018 a Figueres les jornades transfrontereres La pedra seca com a motor de desenvolupament econòmic i social amb la col·laboració del Parc Natural Regional del Pirineu Català.

 

Durant dos dies, Figueres serà la seu de jornades, taules rodones i activitats relacionades amb el món de la pedra seca, tant de les nostres contrades com de més enllà, que serviran per construir un retrat de la situació de la pedra seca al nostre país i de les seves potencialitats com a element motor de les economies rurals i socials. Alhora, les jornades permetran conèixer de primera mà l’experiència francesa, un referent de gran interès degut als processos dinamitzats des de diferents entitats i perspectives a l’altra banda de la frontera. Un dels aspectes de la col·laboració del Parc Natural Regional del Pirineu Català es concreta en l’accés als continguts mitjançant traducció simultània.

 

Les jornades parteixen dels continguts elaborats prèviament a la publicació realitzada per ADRINOC amb el mateix títol, La pedra seca com a motor de desenvolupament econòmic i social, que recull 16 experiències de diferents sectors i dimensions que utilitzen la pedra seca com a element estructural o com a motor per generar un desenvolupament econòmic o social. La publicació serà presentada durant les jornades i es facilitarà gratuïtament a tots els assistents. Pots descarregar-te la publicació clicant aquí.

 

Des de la recuperació de l’antic ofici de marger a la seva reinterpretació i aplicació a noves construccions, des de la viticultura a nous models de comercialització turística, des de creació d’espais d’interpretació o itineraris a la gestió de grans espais naturals, entre d’altres temes, veurem com la pedra seca constitueix una oportunitat per als territoris rurals gràcies a la seva capacitat de generar un dinamisme econòmic i ocupacional que la converteix en motor de desenvolupament.

Date
Category
Accions, Formació, Generals